Ze zeggen dat de voorpret van een vakantie vaak leuker is dan de reis zelf. Moet je natuurlijk wel eerst een vakantie geboekt hebben, maar hoe begin je daaraan? Het begint met alle wensen op een rijtje zetten, research doen en vervolgens boeken.

Vakantieplannen

Begin altijd op tijd met het boeken van een vakantie. Dit kan simpelweg veel kosten besparen en niets is zo vervelend als last minute moeten stressen, omdat je niet kunt vinden waar je naar opzoek bent. Bepaal om te beginnen het doel van je vakantie. Wil je lekker bijkomen langs het strand of wil je een stad verkennen? Hou je van temperaturen boven de dertig graden of mag het wel wat koeler?

Vervolgens beslis je in welke periode je wilt gaan. De reisdata hebben vaak veel invloed op de kosten. In het hoogseizoen kost een appartement met zeezicht nu eenmaal meer. Beslis ook hoe je op de vakantiebestemming wilt komen. Ga je met het vliegtuig, de auto of de trein?

Tot slot denk je na over de faciliteiten waarvan je gebruik wilt maken. Moet er een zwembad bij het hotel zijn of zit je graag vlak naast het strand? Moet er wifi beschikbaar zijn? Wil je een luxe caravan of loop je graag met je wc-rol richting een toiletgebouw?

Daarnaast kun je uiteraard een vakantieauto huren op jouw vakantiebestemming.

Research

Wanneer je vakantiebestemming bekend is, is het een kwestie van research doen. Laat je informeren door vrienden en familie, maar lees ook vooral recensies van andere reizigers. Je kunt er voor kiezen om een bestemming in te geven en vervolgens ga je alle accomodaties af die hierbij horen. Je kunt tevens ook filteren op prijs, faciliteiten en vertrekdata. Daarnaast kun je een accommodatie kiezen en deze vergelijken bij verschillende aanbieders. Let op dat je bij sommige reisbestemmingen een een reisvaccinatie dient te halen. Dit kan bij Stadskliniek reisvaccinaties.

Boeken

Uit onderzoek is gebleken dat zondag en dinsdag de goedkoopste dagen zijn om te boeken. Een vliegticket kun je niet vroeg genoeg boeken. Hoe eerder, hoe goedkoper. Wacht niet op last minute vluchten. Dit geldt meestal alleen voor populaire vakantiebestemmingen, niet voor verre vluchten naar tropische oorden. Wanneer je eenmaal op ‘boeken’ hebt geklikt, kan de voorpret genieten. Enjoy!

Droom je van een onvergetelijke reis? Vlieg naar Girona en laat avontuur en ontspanning samenkomen in deze pittoreske stad.