Schaduwdoeken van ZONZ

Schaduwdoeken zijn katoenen of polyester doeken die gebruikt worden om schaduw te creëren. Een schaduwdoek verzacht het intense zonlicht en creëert een sfeervolle buitenruimte met een aangenaam licht. Daarnaast bieden schaduwdoeken verkoeling en bescherming tegen schadelijke UV-straling. Bij ZONZ vind je schaduwdoeken in verschillende soorten, kleuren en maten. Zo creëer je schaduw naar eigen wens!

Schaduwdoeken in vele soorten, kleuren en materialen

Schaduwdoek is de meest gebruikte benaming voor moderne toepassingen binnen de zonwering. Zonnezeilen, schaduwzeilen of harmonicadoeken worden ze ook wel genoemd. Hieronder staan alle soorten schaduwdoeken op een rijtje:
Schaduwdoek waterdoorlatend: Een waterdoorlatend schaduwdoek is een doek met kleine gaatjes dat tot 95% beschermt tegen UV-straling. Door de gaatjes kan de regen door het doek heen en dat voorkomt een waterzak bovenop het doek. Dit schaduwdoek kan horizontaal, verticaal of schuin bevestigd worden.
Waterdicht Zonnezeil: Een zonnezeil is een waterdicht zonnescherm gemaakt van waterafstotend materiaal. Het zeil dient op afschot gemonteerd te worden voor de afvoer van regenwater. De warmte blijft grotendeels onder het doek hangen. Heerlijk tijdens een zomerse avond.
Harmonicadoek: Een harmonicadoek is een flexibel waterdoorlatend of waterdicht doek voorzien van lamellen, dat over staaldraden open en dicht schuift. Je kunt op deze manier makkelijk wisselen tussen zon en schaduw.

Waarom een schaduwdoek?

Bij ZONZ kun je een schaduwdoek naar eigen inzicht samenstellen. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren, maten en materialen. Daarnaast kun je kiezen voor een doek met gelijke of ongelijke zijden en voor rechte of gecurvde zijden. Je kunt het doek dus samenstellen, zoals jij dat mooi vindt. Schaduwdoeken zijn relatief nieuw binnen de markt van zonwering. Het product biedt veel voordelen ten opzichte van een parasol. Een schaduwdoek vergt relatief weinig opbergruimte, is bestand tegen weer en wind en kan niet omwaaien. Bij het gebruik van een schaduwdoek staat er geen parasolvoet meer in de weg en het doek kan het hele zomerseizoen blijven hangen. Na het ophangen kan je er het hele seizoen van genieten zonder er nog naar om te hoeven kijken.